tiistai 12. maaliskuuta 2013

Eka oma työ ja käsikramppiPäätin kokeilla ensimmäisenä omana työnäni kukkakuviota, jonka toteuttaisin valkoisella valkoiselle. Kuvan muokkaamiseen ja kirjontatiedoston luomiseen käytin 5D ohjelmista Design Creatoria. Paint-työpöydällä piirsin ja muokkasin kuvaa. Ja voi sitä hiirityöskentelyn määrää. Varmasti teen tässä nyt asioita vaikeimman kautta, sillä illalla nukkumaan mennessäni kättäni kuumotti ja rannetta pakotti. On tämäkin nyt käsityöhommaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Ei ole vastaavaa kokemusta ompelukoneen kohdalta, vaikka paksujen kuteiden virkkaaminen onkin saanut joskus jotain vastaavaa ranteessa aikaiseksi.


Create- ja Edit-työpöydät taas olivat käytössä kun loin piirtämälleni ja muokkaamalleni kuviolle kirjontapistoja. Ja edelleen hiiri oli täydessä työssä ja näpäytyksien määrä mahdoton. Olin ajatellut käyttää pelkkää satiinitäyttöä, mutta sekään ei ollut kovin yksinkertaista. Valitsin vahingossa Fill Area alueelta Pattern Fill- toiminnon jokaiseen terälehteen erikseen. Sitten ihmettelin, että miksi näytöllä ei näy satiinin suuntakulmaa osoittavia nuolia ollenkaan. Huomattuani, että en ollutkaan valinnut Satin Areaa terälehtiini, sain näpytellä kaikki valinnat uudelleen.


Päätin toteuttaa kuvion niin, että valmis tyyny koostuisi kahdesta kuviosta, niin että toinen niistä olisi toisen peilikuva. Ensimmäisen kuvion valmistuttua siirsin kankaan kehällä uuteen paikkaan ja käänsin kuvion peilikuvaksi ihan ompelukoneen omalla näytöllä.


Hyppytikkien määrä oli työssäni valtava. Tässä siis selkeästi kehitettävää ja harjoiteltavaa.


Valmis tyyny sai kunniapaikan olohuoneen sohvalta. Siellä se sitten nököttää ja muistuttaa minua haastavasta ompelukonekokemuksesta. Sitä katsellessani päässäni vilisee ajatuksia kuvion muokkaamisesta ja kirjonnan järkeistämisestä. Tästä on hyvä jatkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti