torstai 21. helmikuuta 2013

Ohjaimissa odotettu ohjelmisto

Kirjontakoneen lisäksi halusin hankkia itselleni ohjelmiston, jolla suunnitella ja toteuttaa ihan omia kirjontaprojekteja. Päädyin 5D SUITE ohjelmistopakettiin.Ohjelmistoon kuuluu mm. Stitch Editor, Skettch, Font Digitizing, Vision yms. Näillä ohjelmillä pystyy tekemään lähes kaikkea mitä nyt ihminen kirjontakoneella keksiikään tehdä. Erityisesti erilaisten kuvioiden muokkaus ja suunnittelu kiinnostavat minua.

Täytyy myöntää, että varmasti ottaa aikansa, että hahmotan edes osan koko setistä. Pitänee ilmeisesti järjestellä omiakin ajatuksia jotenkin uudelleen. Minulle tietokoneen ja ompelukoneen liitto sekä yhteistyö ovat aivan uusia asioita. Tietokoneen peruskäyttö sujuu minulta ja siihen tukeudunkin luottamuksessani, että kyllä tämäkin uusi aluevaltaus tästä lähtee aukeamaan.

Käytännössä saamassani paketissa oli siis valtava määrä ohjekirjasia, muutama CD-levyke ja pienen pieni muistitikku, dongle. On ihmeellistä, että kaikki tuo tieto ja mahdollisuudet löytyvät pieneltä muistikulta. Ohjelmiston lataaminen tuntui suurelta haasteelta. Ja myöntää täytyy, että tukeuduin nopeasti omaan ATK-tukihenkilööni. Kunhan oikea kohta kirjallisesta ohjeesta löytyi, niin ohjelman rekisteröinti ja lataus sujuivat suuremmitta ongelmitta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti